CSIPERKE ÓVODA és CSALÁDI BÖLCSŐDE SZÉKESFEHÉRVÁRON

Óvoda-Családi Bölcsőde

Bemutatkozunk

Székesfehérvár csendes, kertesházas, tömegközlekedéssel és gépkocsival egyaránt jól megközelíthető részén található a Csiperke  Óvoda és Családi Bölcsőde.

Intézményünket 2020 szeptemberétől egy olyan alapítvány vette szárnyai alá, amely több, mint 10 éves fenntartói működése alatt meghatározó szakmai, pedagógiai tapasztalattal lett gazdagabb. A megalapozott és jól működő pedagógiai programra építve, megújult nevelő és pedagógus csapatunk lendülettel teli, friss nevelési programmal és egy a gyermekek világához igazodó napi renddel várja új kis tagjainkat.

Tevékenységeink differenciáltan, kis létszámú csoportokban zajlanak tapasztalt óvodapedagógusok és képzett kisgyermeknevelők irányításával, ahol a játék eszközeivel, egyéni bánásmóddal fejlesztik a gyermekeket. Nagy hangsúlyt fektetünk a személyre szabott foglalkozásra és képességfejlesztésre, valamint a családias, gyermekközpontú légkör megteremtésére.

Nevelőmunkánk alapelvei a szeretetteljes, türelmes odafigyelés, elfogadás, a mással nem helyettesíthető játék elsődlegessége, a pozitívumok kiemelése, valamint a megértő, együtt érző, de nem mindent elfogadó nevelői magatartás érvényesítése. Általános nevelési feladatunk az egészséges életmódra nevelés. Ezen belül nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapos szabad levegőn való játékra, az alapellátáson felül megvalósúló mozgásfoglalkozásokra, valamint az érzelmi intelligencia fejlődését elősegítő mindennapos énez-zene tevékenységekre. Intézményünkbe járó gyermekek a játék eszközét felhasználva sajátítják el az angol nyelvet, mesékbe, játékba, mondókázásba ágyazva. Módszerünk a „kevesebb új ismeret, több ismétlés” elvén alapul.

12 hónapostól 3 éves korig családi bölcsődénkbe, 2,5 éves kortól iskolakezdésig óvodánkba várjuk a gyermekeket.

A családi bölcsődébe járó gyerekeknek 2,5 éves kortól óvodai integráció lehetséges.

Aktuális híreink

Hamarosan kezdődnek az óvoda és bölcsődei beszoktatások!

Kedves Kisgyermekes Anyukák és Apukák!
Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe Tarkovács Cecília, a kisgyermekkori fejlődés és nevelés elkötelezett szakértőjének cikkét, melyben a hamarosan kezdődő beszoktatási időszakhoz ad néhány hasznos tanácsot.

tovább

ÚJ INTÉZMÉNY RÉGI NÉVEN

Intézményünk pedagógusainak munkáját 2020 szeptembere óta a Gödi Csiga-Biga Óvoda támogatja

tovább

Úsznak a Csiperkések

Megvolt az első úszás az idei tanévben

tovább

Találkozás Kerekítő manóval

Ma délután meglepi vendég várta a gyerekeket

tovább

Megkezdődött az új tanév!

Megújult, kibővült két csoportos bölcsivel és rengeteg ovis újdonsággal várjuk a hozzánk érkező gyermekeket!

tovább
További bejegyzések

Kapcsolat

Reizerné Kovács Szandra

Egyesületi tag

Tel.: +36 70 408 0682

Virágos Gyermekkert Egyesület

E-mail: csiperkeovi@gmail.com   

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 7,30-17,00

Facebook:

Csiperke Óvoda-Családi Bölcsőde

Cím:     

8000 Székesfehérvár Gorkij utca 32.